Medische Toetsenborden

Hygiëne is één van de belangrijkste aspecten van medische ruimtes. Alle apparatuur die daar gebruikt wordt moet goed schoon te maken of afwasbaar zijn. Onze antibacteriële afwasbare medische toetsenborden zijn specifiek met deze gedachten ontworpen. Je vindt ze daarom overal in de zorg terug, van tandartspraktijk tot operatiekamer, op vaste werkplekken en op COWs.

 

Wat is een medisch toetsenbord?

Kantoortoetsenborden kennen we allemaal. Die werken prima, maar voor gebruik in de zorg hebben ze één enorm probleem. Ze worden al snel enorm vuil en zijn vervolgens niet te reinigen. Ze hebben hoge toetsen met smalle kieren waar je met een doekje nauwelijks tussenkomt. En dan kunnen ze ook nog eens niet tegen water en alcohol. Binnen de kortste keren zijn ze broedplaats voor bacteriën. Een serieus besmettingsrisico! Medische toetsenborden vangen deze problemen af. Ze zijn voorzien van waterdichte hoes, die bestand is tegen de meest gebruikte schoonmaak- en desinfectiemiddelen. We houden ze zo vlak mogelijk, zodat er geen lastige randen en kieren zijn waar bacteriën zich kunnen verschuilen. En als kers op de taart hebben we de meeste van onze toetsenborden ook nog eens afgewerkt met actieve, antimicrobiële nanotechnologie.Waarom een medisch toetsenbord?

Bij een medisch toetsenbord draait het om infectiepreventie. Zeker waar gewerkt wordt met kwetsbare patiënten wil je virussen en bacteriën geen enkele kans geven om zich te verspreiden. Een besmetting kan tenslotte hele vervelende gevolgen hebben!Waar wordt een medisch toetsenbord gebruikt?

Medische toetsenborden worden gebruikt op plekken waar besmetting op de loer ligt. Denk aan ruimtes waar je te maken hebt met open wonden of kwetsbare patiënten, zoals operatiekamers, intensive care units, verkoeverruimtes en tandartspraktijken. Daarnaast worden medische toetsenborden vaak gebruikt in laboratoria.Welk medisch toetsenbord is het beste voor mij?

Dit is een lastige vraag want er is veel om uit te kiezen! We hebben medische toetsenborden met actieve antibacteriele nanotechnologie, met een cleaning alarm dat je waarschuwt wanneer het tijd is om je toetsenbord te desinfecteren, met en zonder backlight, met toetsprofiel en zonder, draadloos en met USB-kabel, met touchpad en zonder, ga zo maaar door. Twijfel je wat voor jou het beste is? Geef ons dan een belletje zodat we je kunnen adviseren!

Medische toetsenborden - Geef bacteriën geen kans!

Actieve filters